OmOm Levehaver ved Dorthe Vinther

Hvad enten det er en lille have, en villahave, den helt store have eller en mindre del af din have, hjælper jeg dig med at opnå dine havedrømme.


Når jeg designer haver, har jeg altid for øje, at haven skal skabe rammerne for at leve og nyde samtidig. Haven skal være dit hjem ligesom din bolig er det. Den skal være et frirum, hvor du i hverdagen kan være dig selv, samtidig med at du kan nyde haven sammen med familie og venner til nogle dejlige stunder. Haven skal hænge godt sammen med din bolig og fungere som et ekstra rum til huset, så det bliver naturligt for dig at bruge haven hver dag.


Når jeg designer din have tager jeg derfor altid udgangspunkt i dine behov og havedrømme. Jeg indretter havens rum og funktioner, linjer og farver, så de rammer den stil og stemning, som du ønsker – og så de passer til hus og omgivelser.


Jeg er særligt optaget af at designe haver, som kan både nydes og bruges, som taler til sanserne, og som giver en dejlig haveoplevelse på alle tider af året.


Jeg brænder for at sprede haveglæde...Dorthe Vinther

Havedesigner og -rådgiver


“Jeg designer haver, der kan bruges, nydes og leves i. Haver der får haveglæden til at blomstre.”


Dorthe Vinther, Havedesigner og -rådgiver

Min have ved Ronæsskov på Fyn


Haven ved Ronæsskov er omdrejningspunktet for mit arbejde med havedesign. Det er også her, jeg afholder workshops om havedesign.


Jeg har altid haft have og min haveinteresse er bare vokset med årene. Jeg har i mange år haft en drøm om en stor have på landet med god plads til, at jeg kan udfolde endnu flere af mine haveideer og boltre mig med mine havenørderier. Drømmen er nu blevet til virkelighed.


I smukke omgivelser ved Ronæsskov og Gamborg Fjord har jeg tegnet min drømmehave, som jeg og min mand nu bygger op trin for trin på en bar mark. 


Haven bliver en rigtig levehave med mange forskellige rum, funktioner og opholdspladser


Der er køkken- og skærehave, et skovbed, en sansehave, en vild shelter- og bålhave, et område med staude- og græsbede, en lille prærie, og hvad jeg ellers finder på, efterhånden som haven tager form. Arbejdet med haven er godt i gang, og det kommer til at tage mange dejlige timer i haven for at realisere de mange ideer.


Du kan følge arbejdet med Haven ved Ronæsskov på min Instagram